Typisch PIO

 

Voor als je benieuwd bent naar wat ons kenmerkt. Naar waarom we doen wat we doen, vanuit welke drijfveren, waarden en vanuit welke kijk op de wereld en op ons vak.

Waartoe PIO?

Groeien, bewegen, ontwikkelen is essentieel voor duurzaam succes. Dat weten we al lang. Zo zijn we groot geworden, als mens en als organisaties.

Maar in deze tijden van ‘maakbaarheid’ en snel toenemende complexiteit lijken we te zijn vergeten hoe we dat groeiproces samen doen. Hoe we samen leren, samen wendbaar en weerbaar zijn, zonder precies te weten waar het met ons heen gaat, als team, als organisatie.

Vandaar de grote behoefte aan vakmanschap in het ontwikkelen van organisaties. En aan professionals die dit ambacht met onderscheidende kennis én procesvaardigheid beheersen.

Gedreven pionieren wij daarom in dit prachtige vak. Met een verfrissende maatwerk aanpak, met vernieuwing in onze interventies en met een helder focus: wij creëren betekenisvolle interacties met energie en diepgang. Om weer te zien wat even ‘vergeten’ was. Om te verbinden wat even verbroken was. Om te doorbreken wat vastgeklonken was. Om met eerbied afscheid te nemen en nieuwe groei te verwelkomen.

Zodat organisaties als de uwe een nog hechtere gemeenschap kunnen vormen, Met een eigen, uniek verhaal. Een betekenisgemeenschap waarin mensen vanuit hun eigen gedrevenheid bijdragen aan waardevolle doelen. Waarin uw leiders en professionals vanuit hun kracht opereren. En waarin de onderlinge relaties genoeg diepte en vertrouwen krijgen om écht aanspreekbaar te durven zijn.

Waarom PIO?

Wij dragen als partners bij aan duurzame groei en ontwikkeling in organisaties.

Dat is onze missie.

Omdat we in ons werk nergens meer van genieten dan mensen die samen eruit halen wat er in zit. Niets ons meer ontroert dan mensen die het beest recht in de bek durven kijken, en het avontuur vól aangaan. En we nergens meer energie van krijgen dan van mensen die hun verhalen nieuwe betekenissen geven. En daarmee bijdragen aan wat er voor hen toe doet.

Met partnerschap en aandacht dragen wij ons steentje bij. Aan de organisaties en professionals die samen óók de hobbelige paden durven kiezen.

Wie zijn wij?

PIO, Partner In Ontwikkeling is een netwerkorganisatie die bestaat uit de volgende partners:

 

Hoe werken wij?

Iedere organisatie is uniek. Net als iedere veranderwens. Dus snijden wij uw verandering altijd op maat. In co-creatie met u.

Want niemand heeft uw droom scherper voor ogen. En niemand kent de kracht van uw organisatie beter. Wij nemen de leiding niet over. Maar ondersteunen en inspireren u en uw professionals om zelf invulling te geven aan uw veranderingen. Met energie en drive!

Leidend in onze veranderingen zijn de sturende principes van uw gewenste toestand (veranderen van A naar B, volgens de principes van B). Wilt u meer pro-activiteit en zelfsturing van uw medewerkers? Kies dan de veranderaanpak en leidinggevende stijl die daar bij past. Daag betrokkenen uit te participeren en actief bij te dragen aan de verandering. En “be the change” die u wilt bewerkstelligen.

Wat is nu eigenlijk 'typisch' PIO?

Vanuit een aantal leidende principes werken wij samen met onze partners in verandering. Graag zijn wij hierop aanspreekbaar; in alles wat wij doen.

~ Wij zijn een partner in ontwikkeling
Wij gaan gelijkwaardige, professionele relaties aan. Zijn deelgenoot en medespeler in uw ontwikkeling. Voelen ons maximaal verantwoordelijk voor onze gezamenlijke resultaten. En voor de ontwikkeling van onze professionele relatie. Zelf zijn we permanent in ontwikkeling. Minimaal 10% van onze tijd besteden we aan opleiding. Vraag ons ernaar. We vertellen graag waar onze eigen groei zit.

~ Ons ‘ja’ is ‘JA’; geen ‘misschien’
Wij dragen bij aan verandering waar we in geloven. En doen niet waar we niet in geloven. We blijven trouw aan onze principes. Zeggen ‘nee’ tegen veranderingen waarin we geen partner kunnen zijn. We doen het samen, of we doen het niet. Als wij ons committeren, gaan wij er volledig voor. Met alle energie en bevlogenheid die in ons zit!

~ Wij verkennen grenzen
Leren begint waar het gekende ophoudt. Dus zoeken we samen buiten jouw (en onze) comfort zone. Waar aannames, patronen en verdedigingsmechanismen zichtbaar worden. En waar enige verwarring optreedt. Met leervormen die verrassen, laten voelen hoe het is, en laten ervaren hoe het anders kan.

~ Wij geloven onvoorwaardelijk in groei
Jij bent tot veel meer in staat dan je zelf denkt. Dit geldt voor ieder individu én voor iedere organisatie! Wij geloven in jouw ontwikkeling. Dat jij het voor elkaar kunt krijgen. Als je weet wat je wil, je volledig committeert aan jouw bestemming, confronterend eerlijk durft te zijn over waar je nu staat, en vervolgens werkelijk durft aan te gaan wat je nu nog tegenhoudt. Wij zijn een sponsor voor jouw groei.

~ Wij veranderen met draagvlak
In onze veranderingen betrekken wij de leiders én de professionals. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Actief participeren en bijdragen leidt tot veranderingen waar mensen oprecht en gemotiveerd ‘ja’ tegen zeggen. Daarmee begint duurzame groei. En daar maken wij ons hard voor.

~ Wij zeggen hoe het is
Wij adresseren de olifant in de ruimte, die sommigen begrijpelijkerwijs soms liever niet zien. Daarmee willen we belemmerende patronen blootleggen, het onuitgesprokene woorden geven. Wij zullen je hiermee challengen! Een spiegel zijn. Je liefdevol confronteren met wat je zelf als ‘oud’ en ongewenst gedrag bestempelt. Gevraagd en ongevraagd. Om je uit te dagen steeds te blijven kiezen voor het ‘nieuwe’ gewenste denken en doen; passend bij jouw B.

Wie zijn onze opdrachtgevers?

Wij werken voor profit en non-profit organisaties. Groot en klein maar met een duidelijke ambitie in groei en perspectief. Enkele opdrachtgevers waar wij voor werken en die ons gemaakt hebben tot wie wij zijn:

Aeneas
AkzoNobel
Alfa College
Alkyon
Antea Group
AOG, School of Management
Arcadis
AstraZeneca
BOOM Regionale Uitgevers
Carolus Clusius College
Countus
De Brauw Blackstone Westbroek
Deloitte
Dendron College
DSM
DTV Consultants
DUO
Energiewacht
Fabory
Gemeente Assen
Gemeente Bergen op Zoom
Gemeente Deventer
Gemeente Hoorn
Gemeente Tynaarlo
Gemeente Waddinxveen
Gemeente Zwolle
GGZ Drenthe
Hanzehogeschool Groningen
HEVO
Hogeschool Windesheim
KNHM
Lankelma
Laurens Wonen
Medux
Mercatus
Middlepoint
Noorderlink
Noorderstaete
ONVZ
OVG Real Estate
PBLQ ROI
Provincie Drenthe
Provincie Overijssel
Rabobank
Rijksuniversiteit Groningen
Rijkswaterstaat
ROC Flevoland
Royal HaskoningDHV
SCPO
Stenden Hogeschool
Tata Steel
Tennet
Thales
To Interface
Van Spijkerbouw
Varendonck College
VIA NoordZuidlijn
VRI-JON Yachts
Waterschap Vechtstromen
Westfries Archief
Woonconcept Vastgoed
Yorteam

Klanten & Cases

Mijn vraag staat hier niet bij...

Laat ons dat dan weten, we staan u graag te woord. Bovendien kunnen we onze site met uw aanvulling nog beter maken. Bel 0522 48 02 71 of stuur ons een mail.

Vraag maar raak!

Pio_Logo_Large_Centered

Moving Minds, Shaping Stories

Welpenhof 1, 7944 AM  Meppel

Maaike 06 51072568

Arjan 06 14980891

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook

PIO       Blog       Contact       Disclaimer       Privacy

Share This

Ontvang de nieuwste veranderverhalen!

- Leiderschap in transitie

- Doorbreken van taaie dynamieken

- Mobiliseren van creatieve energie

 

Ja, stuur mij updates ajb!

 
 

  Veranderverhalen