1. Lang te koop (Lisa)

Je hebt een huis al heel lang in de verkoop en het wil maar niet, uiteindelijk komt er een biedende partij 40K onder de vraagprijs, je weet hem na 15K onder de vraagprijs te krijgen, je probeert verkoper in te laten zien dat het al lang te koop staat en blijkbaar vindt de markt het dus minder waard etc.

Hoe kun je dan je verkoper ervan overtuigen dat je al je uiterste best hebt gedaan? Hoe krijg je je verkoper mee?

Hoe gaan jullie om met zo’n situatie? Welke tips zijn er?

2. Niet waard (Lisa)

Ik vind het soms lastig als een partij blijft aandringen op; “dat is het huis niet waard dus ik ga niet hoger dan….”.

Dan vind ik het soms lastig om niet bot te zijn en mij in te houden met “dan zoek je toch verder naar een ander leuk huis wat goedkoper is?!”

Uiteindelijk wil ik natuurlijk ook koper en verkoper bij elkaar brengen.

Hoe gaan jullie om met zo’n situatie? Welke tips zijn er?

3. Gezellig (Eline)

In het onderhandelen merk ik dat ik mezelf vaak te gezellig vind. Ik vind relatie en een goede sfeer belangrijk.

Ik wil de koper absoluut niet laten lopen en er met deze persoon uitkomen. Gevoelsmatig ga ik hierdoor voor de makkelijkste weg.  Ik heb vaak het gevoel dat er achteraf financieel gezien meer uit is te halen.

Soms hoor ik collega’s zeggen: ‘dit is het en anders niet’. Vaak durf ik dat niet, omdat ik bang ben dat de koper dan ook daadwerkelijk weg gaat. 

Hoe gaan jullie om met zo’n situatie? Welke tips zijn er?