1. Gebrek (Martijn)

Een casus behandelen m.b.t. het onderhandelen als er een geschil is lijkt mij interessant.

Bijvoorbeeld; er is een gebrek nadat de kopers de woning zijn gaan bewonen. Beide partijen vinden dat de schuld niet volledig aan de een of andere partij toekomt.

Hoe kan ik de gevoelens en gedachten van beide partijen duidelijk in beeld krijgen, welke oplossing is wenselijk? Doel is vanzelfsprekend 2 partijen met een goed gevoel over de oplossing.

Hoe gaan jullie om met zo’n situatie? Welke tips zijn er?

 

2. Tegenvoorstel op 1e bod (Arja)

Hoe kan ik in de beginfase van verkoop bij een bieding verkoper overtuigen om op een 1e bod toch een tegenvoorstel te doen?

Veel woningen worden nu via inschrijving verkocht; belangstelling is erg groot. Als we in overleg de vraagprijs hebben vastgesteld en een eerste bieder probeert te onderhandelen, wil een verkoper nog niets doen, omdat de woning pas net in de verkoop staat.

Soms, als er niet heel veel belangstelling is, wil je toch proberen er met de 1e bieder uit te komen, maar opdrachtgever wil nog niets zakken. Dan kan het lastig zijn om opdrachtgever toch op een andere gedachte te krijgen.

Hoe gaan jullie om met zo’n situatie? Welke tips zijn er?

 

3. Voorwaarden (Chris)

De markt is dusdanig is veranderd dat het (zo lijkt het) een kwestie van bieding formulieren uitdelen is. Tenminste, zo denkt de verkoper/klant/consument erover.

Het onderhandelen zit hem dan niet in de prijs maar in de voorwaarden. En die toegevoegde waarde van ervaring met ”wat te doen met de voorwaarden” moet je als makelaar goed naar voren kunnen brengen.

Ik vindt voorwaarden belangrijker dan een bepaalde koopsom. Wellicht is dit een aandachtpunt.

Hoe gaan jullie om met de voorwaarden? Welke tips zijn er?

 

4. Welles-nietes (Koert)

Bij een genormaliseerde markt zie ik het als uitdaging om niet te snel in een welles nietes spel terecht te komen met matige argumenten:

Koper: “Ik bied ‘X’ omdat het kozijn rot is.”

Verkoper: “Ik vraag ‘Y’ omdat er in de prijsstelling al rekening mee is gehouden.”

Het zou mooi zijn als ik wat beter kan overbrengen dat er een gezamenlijk doel is, namelijk een mooi huis kopen, en niet in de ’tegenstelling’ kom.

Hoe gaan jullie om met zo’n situatie? Welke tips zijn er?