Leergang Deep Change

maatwerk In Company opleiding voor leiders en professionals die (helpen) veranderen als 1e of 2e beroep

Veranderingen die moeizaam op gang komen, knarsend tot stilstand komen, of nooit worden afgemaakt. Dat kennen we allemaal, en daar sta je dan als professional..

Hoe doorbreek je dat?!

Wil jij ook wendbaarder en weerbaarder zijn in het veranderen?
En productief kunnen vormgeven aan betekenisvolle, diepgaande verandering?
Wil jij ook de broncode voor echte transformatie ontdekken; verandering waar mensen voor willen gáán?

Je ontdekt het in de Leergang Deep Change.

Waarom Deep Change?

Willen jij en jouw organisatie succesvol blijven in jullie werkveld? Dan zal je meer dan ooit bewust bezig moeten zijn met vernieuwing. Oude routines vervangen voor fris nieuw gedrag, denken van gisteren verruilen voor het experiment van morgen: diepgaand veranderen. Hierin succesvol zijn is misschien wel de nummer 1 kritieke succesfactor in moderne organisaties.

Om steeds een succesvolle match vinden met de sterk veranderende omgeving heeft jouw organisatie het vermogen nodig om in te spelen, te anticiperen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Terwijl ze tegelijkertijd trouw blijft aan haar kern.

Wil jij ook in staat zijn om als veranderaar bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van anderen in jouw organisatie? En wil je samen met jouw leiders of jouw team rondom ‘change’ aan de slag? De Leergang Deep Change is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Leergang Deep Change, 3 blokken

Na het het eerste blok van de leergang Deep Change: Fundamentals heb jij een diepgaand begrip van de broncode voor succesvolle transities. Heb je geleerd hoe jij in jouw eigen praktijkveranderingen boven- én onderstroomse principes kunt integreren. En heb je jouw veranderkennis én -kunde een krachtige impuls gegeven.

Verder heb je ontdekt:

 1. Wat de nummer één oorzaak is van het mislukken van de meeste veranderingen;
 2. Hoe je met één extra ingrediënt in een team tot een topprestatie komt;
 3. Welke vaak vergeten fase dé doorslag geeft in succesvolle transities;
 4. Hoe je samen tot doelen komt waar mensen voor willen gáán;
 5. Welke wetmatigheden zich in iedere verandering voordoen;
 6. Hoe jij kunt omgaan met emoties in het veranderen;
 7. Hoe jij de kracht van de onderstroom met de bovenstroom combineert.

Deep Change: Fundamentals geeft je een nieuw kader voor succesvolle transitie, waarin boven- en onderstroom hand in hand gaan. Je leert de essenties van hoe je mensen in beweging brengt, welke fasen je door moét maken en hoe je door verbinding en verdieping verrassende versnelling mogelijk maakt.

Voor iedereen die een impactvolle rol wil spelen in het tot stand brengen van betekenisvolle transities in organisaties.

Fundamenteel anders omgaan met veranderen; dat is de kern van wat jij uit dit blok van de leergang Deep Change gaat halen.

 

Jouw eigen veranderimpact als leider vergoten: daar is dit tweede blok van de leergang Deep Change: Leadership op gericht.

Na dit tweede blok van de leergang Deep Change heb jij scherper zicht op het leiderschap dat veranderen in moderne organisaties mogelijk maakt, ben jij beter in staat om vanuit jouw sturende waarden jouw unieke veranderkwaliteiten uit te nutten en weet jij sneller en gemakkelijker energie en beweging te brengen in taaie veranderprocessen.

Verder heb je dan ontdekt:

 1. Welk hardnekkig misverstand over leiderschap veel leiders afremt;
 2. Hoe zelf om te gaan met de ongemakkelijke emoties van veranderen;
 3. Hoe je creatief denken en handelen stimuleert;
 4. Welke mindset de ontwikkeling van jouw mensen een boost gaat geven;
 5. Met welke vijf verhalen jij mensen raakt en in beweging brengt;
 6. Hoe jij ‘positief besmet’ en volgers creëert;
 7. Hoe jij de katalysator bent in het belangrijkste ingrediënt van teampresteren.

In Deep Change: Leadership vind je de tools om de verandering met vertrouwen uit te dragen én praktisch vóór te leven. Om mensen te (bege)leiden door de fasen waar het lastig wordt en ‘het oude’ zo verleidelijk voor ze is om naar terug te grijpen.

Je leert de essenties van hoe je verbinding en vertrouwen creëert, duurzaam investeert in het sociale weefsel van de organisatie en hoe je samen doorzet als het echt lastig wordt en het zelfs tijdelijk even slechter gaat.

Deep Change is voor leiders en veranderprofessionals die een grotere rol en verantwoordelijkheid willen hebben in veranderende organisaties. En die meer in regie willen komen bij het samen tot stand brengen van verandering die ertoe doet.

Na het derde blok van de leergang Deep Change ben jij soepeler in staat om diepgaande en betekenisvolle interacties te creëren. Weet jij nog beter hoe je bouwt aan een betekenisgemeenschap waarin mensen echt samen willen knokken voor een gezamenlijk hoger doel. Kun je gemakkelijker sturen en invloed uitoefenen in het sociale netwerk van de organisatie en ben je wendbaarder in het toepassen van diverse change interventies.

Verder ontdek je:

 1. Hoe jij kunt ‘spelen’ met voor- en achtergrond in groepsdynamieken;
 2. Wat je in de context kunt regelen om interacties productief te maken;
 3. Hoe je meerstemmigheid activeert en tot betere groepsbesluiten komt;
 4. Met welke interventies je creatief en vernieuwend denken uitlokt;
 5. Hoe je anderen ongemakkelijke gevoelens bij veranderen helpt verdragen;
 6. Hoe je de collectieve intelligentie van de groep stimuleert en vergroot;
 7. Hoe jij zelf in jouw interacties (het succes van) de interventie bent.

‘Change is a process, not an event’; een proces wat zich voltrekt in jou en in anderen. Soms met resultaat dat direct zichtbaar is, vaak pas op langere termijn. In diepgaande verandering veranderen we eerst aan de binnenkant, daarna volgt de buitenkant.

En met onze interventies creëren we de mogelijkheden om deze veranderingen door te zetten, opnieuw te kantelen of om onbekende terreinen te openen in denken, voelen en handelen.

In deze module leer je de technieken te doorzien om interventies te plaatsen die ertoe doen. En leer je tussen de interventies te kijken naar wat er zich aandient bij jezelf en anderen.

Want… Wat leeft in jou, leeft in de groep.

De leergang Deep Change maken wij snijden wij altijd voor uw organisatie op maat. Door slim te kiezen uit verschillende modules en onderdelen, ontstaat de leergang die perfect aansluit bij de leerbehoeften van uw organisatie.

De leergang omvat:

 • 2 tot maximaal 6 opleidingsdagen 
 • eventuele individuele coachingsgesprekken/veranderconsults
 • 7 – 10 weken e-learning

Graag spreken we met u over de precieze behoeften van uw team of organisatie.

Reacties van deelnemers

Deep Change Fundamentals brengt je waar het eigenlijk om gaat: jezelf als veranderinstrument leren kennen en jezelf inzetten bij organisatieveranderingen, mensen meenemen in de verandering, de journey begeleiden, verbinding zoeken en naar gewenste resultaat leiden.

Een must voor iedereen die met veranderingen te maken heeft!

Arjen v.d. E.

Hoofd HR

Deep Change: Fundamentals raad ik van harte aan voor wie greep wil krijgen op de weerbarstigheid van organisatieverandering en daarvoor “innerlijk werk” durft te verrichten. Maaike en Arjan brengen een mooie, besmettelijke mix van theorie, praktijkoefeningen en dialoog. Zo onderstrepen zij hun adagium: “Wijsheid ontstaat tussen mensen.” Ik heb deze tweedaagse afgesloten met een verlicht hart en houvast aan inhoudelijke en proceskennis over veranderen.

Lilian B.

Organisatieadviseur & programma manager

Deep Change dwingt om je beoogde verandering en jouw eigen bijdrage daaraan, onder ogen te komen. De impact van jouw bewust en onbewust handelen is groter (te maken) dan je denkt. Het stimuleert mij om vooral wel te gaan veranderen.

Carola de K.

Pio_Logo_Large_Centered

Moving Minds, Shaping Stories

Maaike 06 51072568

Arjan 06 14980891

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook

PIO       VeranderVerhalen       Contact       Disclaimer       Privacy