Ir. Michiel Kochen (1963) is trainer en teamcoach. Vanuit Kochen Lasance Brave Business Behavior is hij partner bij PIO, Partner In Ontwikkeling. Daarvoor heeft hij bij Circon en de Holland Consulting Groep (HCG) gewerkt als trainer en adviseur. Met name bij HCG heeft hij het vak van adviseur geleerd onder leiding van experts als Willem Vrakking en Willem Mastenbroek. Hij is van oorsprong Technisch Bedrijfskundige.

Zijn passie ligt in het trainen en ontwikkelen van managers / leidinggevenden en hun teams. Hij werkt op het grensvlak van Bedrijfskunde en Psychologie. Met beide voeten op de grond, en ondertussen de deelnemers verleiden / confronteren / uitdagen / motiveren tot eigen groei en ontwikkeling. Ervan uitgaande dat men vaak wel weet wat men moet doen, maar niet altijd doet wat men weet. Hierbij koppelt hij inhoud, veranderagenda’s en teamfunctioneren tot een doelgerichte aanpak.

Michiel is een adviseur voor zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant. Zijn aanpak bestaat uit een aantal elementen: het creëren van een veilig ‘leerklimaat’, confrontatie, doelgerichtheid, humor en creativiteit, aansluiten bij de vragen die er zijn, spiegelen op wat zich voordoet en vakmanschap. Uitgangspunt hierbij is dat groei ontstaat daar waar het spannend is, waar de stretch gevoeld wordt.

Het meest effectief zijn dan ook de bijeenkomsten die on-the-job zijn en waar gewerkt wordt aan inhoud én groepsproces. Zijn aanpak bestaat uit een aantal elementen: het creëren van een veilig ‘leerklimaat’, confrontatie, doelgericht, humor en creativiteit, aansluiten bij de vragen die er zijn en vakmanschap. Onder dat laatste verstaat hij het overbrengen van soms moderne en soms ‘ouderwetse’ kennis en ervaringen die werken en gewerkt hebben. In trainingen werkt hij naast theorie met casuïstiek, rollenspelen, video, rollenspelacteurs, improvisatie en discussie. Kan na 25 jaar trainen putten uit een groot arsenaal interventies en werkvormen. Hij werkt veel met klanteninterventies en gebruikt de kracht/intelligentie van de groep en wat zich in het hier en nu voordoet om de individuen en teams te laten groeien.

Sinds een aantal jaren begeleidt hij ook leiderschapsjourneys in binnen- en buitenland. De meest recente was in IJsland en wordt nu ieder jaar herhaald. Hij werkt in het Nederlands en Engels voor overheid en bedrijfsleven. Binnenkort komt zijn boek “De Teamfluisteraar” uit. In zijn vrije tijd loopt hij halve marathons en is hij piloot van motorvliegtuigen.

Pio_Logo_Large_Centered

Moving Minds, Shaping Stories

Maaike 06 51072568

Arjan 06 14980891

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook

PIO       VeranderVerhalen       Contact       Disclaimer       Privacy