Rol van dr. Jackson

 

U bent dr. John W. Jackson, medisch microbioloog in dienst van een farmaceutisch bedrijf.

U staat aan het hoofd van een team van vooraanstaande onderzoekers dat kort geleden een serum heeft ontwikkeld, dat zeer effectief is voor het bestrijden en voorkomen van Rudosen, een ziekte die bij zwangere vrouwen voorkomt. Als deze ziekte niet in de eerste vier weken van de zwangerschap bestreden wordt, bestaat groot gevaar voor ernstige hersenbeschadiging van het ongeboren kind.

Kort geleden is er een Rudosen-epidemie uitgebroken ten gevolge waarvan enkele duizenden vrouwen deze ziekte opgelopen hebben. Deze epidemie kwam totaal onverwacht.

Uw bedrijf is in het bezit van het patent van het serum, dat een zeer winstgevend product moet gaan worden voor uw organisatie. Het serum is onlangs door de overheid goedgekeurd en wordt onttrokken uit de stengel van het Lituxus Oratus blad, van de extreem zeldzame Rode Lituxus Oratus plant, naaste familie van de meer voorkomende Groen-gele Lituxus Oratus plant, en kan jaarlijks slechts in zeer geringe hoeveelheden worden geproduceerd.

Uw bedrijf beschikt over geen enkele voorraad.

Onlangs heeft u gehoord, dat de excentrieke Carlito Maldonado Soto, de beruchte bio-exporteur uit Colombia, in het bezit is van de allerlaatste 2.000 Rode Lituxus Oratus planten van dit jaar. Indien uw bedrijf de hand op deze partij zou kunnen leggen, zou zij in staat zijn om voldoende serum te maken om alle slacht­offers te genezen en bovendien om alle zwangere vrouwen in te enten.

U weet dat ook dr. P.W. Pollock op zoek is naar Rode Lituxus Oratus planten en dat deze eveneens op de hoogte is van de heer Maldonado Soto en diens 2.000 planten. Dr. Pollock is in dienst van een concurrerende farmaceutische firma. Hij heeft de laatste research gepleegd ten behoeve van biologische oorlogsvoering.

Uw bedrijf en dat van dr. Pollock zijn in felle processen verwikkeld wegens industriële spio­nage en schending van patentrechten.

Uw bedrijf heeft u geïnstrueerd om contact met de heer Maldonado Soto op te nemen en hem maximaal € 1.250.000 te betalen voor diens 2.000 planten. Voordat u contact heeft kunnen opnemen met de heer Maldonado Soto, wordt u benaderd door dr. Pollock.

Er is een video-conference ingepland.