Training Trusted Advisor

maatwerk In Company leergang voor professionals die adviseren als 1e óf 2e beroep 

Waarom volgen anderen lang niet altijd jouw goede advies? Wat maakt dat je niet zomaar het vertrouwen krijgt van jouw cliënt of opdrachtgever? Wat heb je allemaal te doen om een échte sparringpartner te mogen zijn? En hoe pak je in de organisatie de rol en positie die nodig is om optimaal bij te dragen aan de veranderingen die nodig zijn?

Na het volgen van de Training Trusted Advisor zijn jij en je collega’s beter in staat om sneller tot de kern van de problematiek te komen, soepeler belangrijke besluitvormings- en veranderprocessen te faciliteren, gemakkelijker aan tafel te komen en geloofwaardiger te adviseren, met meer impact.

Professionaliseren van adviesvaardigheden

Adviseren is een belangrijke kern van het werk van vele professionals. De (verander)behoeften onderzoeken, analyseren van lastige vraagstukken, op gang krijgen van taaie processen van samenwerken, mensen meekrijgen, schrijven van steekhoudende stukken, overtuigend spreken voor groepen, anderen in staat te stellen om hun keuzen te maken, hun problemen op te lossen en zaken slimmer te organiseren om uiteindelijk beter te presteren: deskundig adviseren is een uitdagend ambacht!

Een ambacht waarin het vakmanschap van het bouwen van ’trust’ van doorslaggevend belang is. Vertrouwen tussen adviseur en cliënt. Vertrouwen dat je hebt in jezelf. Het zelfvertrouwen dat je kunt helpen vergroten bij een ander. En het vertrouwen dat je kunt helpen creëren in het proces van samen stap voor stap tot de juiste interventies en resultaten komen.

Professionaliseren van jezelf en je collega’s, om in de organisatie de rol van vertrouwde adviseur te verwerven en de gewenste veranderingen te helpen bewerkstelligen, vergt duurzaam investeren in dit vakmanschap.

Een krachtige impuls voor verdere groei geef je hieraan met de Training Trusted Advisor.

Resultaten en bijvangst

Na het volgen van de Training Trusted Advisor zijn jij en je collega’s beter in staat om sneller tot de kern van de problematiek te komen, soepeler belangrijke besluitvormings- en veranderprocessen te faciliteren, gemakkelijker aan tafel te komen en geloofwaardiger te adviseren, met meer impact.

Daarnaast hebben jullie na de training meer zicht op de eigen stijlvoorkeuren en automatismen, zijn jullie beter in staat om in het moment te handelen en te schakelen, hebben jullie meer interventies in je repertoire om emoties, weerstanden en bezwaren constructief te hanteren, en hebben jullie volop indringende persoonlijke feedback en feedforward ontvangen om je professionele ontwikkeling ook na de training een stevige verdere boost te geven.

Door samen met het gehele team deze training te doorlopen, geef je bovendien een enorme impuls aan de teamspirit en de ervaren psychologische veiligheid, en zetten jullie samen de nieuwe standaard voor waar jullie als team voor wil staan en in de organisatie professioneel op mogen worden aangesproken.

Snel op maat gesneden

In een eerste kennismaking brengen we samen in kaart welke behoeften er zijn, welke specifieke omgevingsfactoren relevant zijn, en welke doelen jullie je gesteld hebben voor de professionalisering van jullie adviseurschap.

Vervolgens snijden we een programma zoveel als gewenst op maat, voor wat betreft focus, tempo, niveau, intensiteit en diepgang. Enkele weken later volg je met jouw team de interactieve en energieke tweedaagse training (inclusief tussenliggende avond), en later eventueel één of twee verdiepingsdagen.

Skills en thema’s die centraal (kunnen) staan in de Training Trusted Advisor zijn, onder andere:

  1. vloeiend verbinden en verwerven van vertrouwen
  2. contracteren en positioneren
  3. sneller, scherper tot de kern; inzichtverrijkende sleutelvragen
  4. constructief beïnvloeden en pre-invloeden
  5. persoonlijke prominentie in presenteren
  6. weerstanden waarderend ombuigen
  7. mentaliseren en interveniëren in interacties 

Ja, ik ben wel nieuwsgierig!

Neem ajb contact met me op over de Training Trusted Advisor

9 + 4 =

Pio_Logo_Large_Centered

Moving Minds, Shaping Stories

Maaike 06 51072568

Arjan 06 14980891

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook

PIO       VeranderVerhalen       Contact       Disclaimer       Privacy